Grillsmör

Nu är det säsong att grilla. Detta örtsmör passar bra både till grillad fisk och kött. Om du får smör över kan det frysas inrullat i lite plastfolie.

100 gr smör (eller margarin)

1 st vitlöksklyfta, pressad

1 msk av de örter du gillar bäst. Tex basilika och rosmarin

1 nypa flingsalt

Några varv på pepperkvarnen

Rör samman alla ingrediender, låt stelna i kylskåp och ta fram när maten skall serveras. I grillad fisk blir det gott att lägga några skivor på eller i fisken som får smälta in i fiskköttet de sista minuterna på grillen (lägg fisken i folie så stannar allt det goda kvar)

Vill du ha ett kryddsmör med sting så hacka en bit av en chili fint och blanda i smöret. Mums!

 

 

Det är jag som har hemsidan Kias Örtagård: Gull-Britt (Kia) Lundström

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)