Laxfile med Nässelpesto
Laxfilé med Nässelpesto
4 djupfrysta Laxbitar
1 liter färska nässlor förvällda
3 st vitlöksklyftor
100 gr Pinjenötter
2 dl Parmesan
½-1 st citron (både skal och saft skall användas)
1 dl olivolja
salt, peppar
Värm ugnen till 180 grader, salta och peppra fisken, lägg i ugnssäker smörad form ca 20 min i ugnen. Fräs i lite olja i en kastrull, nässlor, de hackade vitlökarna och rivet citronskal. Tillsätt sedan resterande olja, pinjenötter, riven parmesan och citonsaft. Mixa all sedan grovt med en mixerstav. Peston är nu klar och läggs ovanpå den färdiga laxen. Serveras gärna med pressad potatis och en god sallad
Det är jag som har hemsidan Kias Örtagård: Gull-Britt (Kia) Lundström