Sallad energi kick
Här är ett recept som innehåller mycket nyttiga antioxidanter, karotenoider och vitaminer, en riktig energikick för kroppen! Serveras till både kött och fisk men även som den är med ett gott bröd till.
½ kruka basilika
1 pkt Gorgonzola
1 Granatäpple
1 Päron (fast)
Blandade salladsblad (typ Medelhavsmix som finns färdigt i påse)
Olivolja och flingsalt
Lägg salladsbladen i en skål, skiva och dela päronet i mindre bitar, tryck ut kärnorna i granatäpplet och riv basilikabladen i grova bitar. Gorgonzolan delas i mindre bitar och strös över salladen. Ringla lite olivolja över och en nypa flingsalt. Rör om och det är klart att äta. Under säsong då jag har mycket olika färska örter brukar jag lägga i lite fritt av de örter som finns.
Det är jag som har hemsidan Kias Örtagård: Gull-Britt (Kia) Lundström